Kosmetisk kirurgi

De naturliga åldersförändringarna på ansiktet leder till problem med dubbelhaka, så kallad. kalkonhals eller hamsterpåsar vid kinderna. Hudens elasticitet har minskat och underliggande muskulatur och bindväv åldrats.

Ansiktslyftet kan inte stoppa åldringsprocessen, men det kan förbättra de mest synliga tecknen på åldrande genom att strama upp djupare strukturer och hud, samt genom att ta bort och flytta fettvävnad till olika delar av ansikte och hals. Ofta når vi ett optimalt resultat i kombination med fettsugning/fettdissolve av haka/hals. Ansiktslyftningen individualiseras för varje patient.

Alternativa behandlingar:
Alternativa behandlingar till ansiktslyft är att inte behandla alls; förbättra hudslapphet, rynkor och fettkuddar med mesoterapi (mikroinjektioner), hudslipning eller kemisk peeling. Fettsugning eller fettdisolve och fetttransplantation kan förbättra ansiktets och halsens utseende.

Operation:
Operationen utförs i lokalbedövning med lugnande och tar ca 4-5 timmar. Snitten ligger framför öronen, bakom öronen, bak mot nacken (i hårfästet) och i tinningen.

Under ca sex veckor efter operation bör man undvika aktiviteter som gymnastik och annan fysisk träning.

Efter operation:
Blåmärken kan förekomma, på kinderna och ner på halsen. Redan efter några dagar kan du promenera och utföra stillsamma vardagsaktiviteter. Återgång till arbetet kan ske efter ca 2 veckor. Stygnen framför öronen tas bort efter 6-7 dagar och resterande efter 10-12 dagar. Snitten framför öronen blir i det närmaste osynliga, medan de bak mot nacken kan synas något.