Ansikte

Processen för åldrande i hud och kropp är oundviklig. Detta begrepp är ett av de områden som omfattas av den hälsovård, per definition ”det är inte bara frånvaro av sjukdom, men också förmågan att bejaka ett stadium av fysisk och mentalt välbefinnande”.

Ansiktet förändras med åren:
Rynkor och veck sitter inte heller där de ursprungligen satt, de förändras, och kan behöva fyllas ut annorlunda efter ett antal år. Det är därför bättre med en kropps egen produkt som kan anpassas efter de önskemål och krav hela tiden.

Utfyllnad och utslätning
Nästan alla rynkor och veck går att behandlas. De vanligaste rynkorna är de från näsroten ner till mungipan (nasolabialveck), bekymmersveck mellan ögonbryn (glabella), rynkor runt munnen, kråksparksrynkor vid ögonen, kindrynkor och konturveck. Olika typer av ärr, acneärr, andra håligheter och huddefekter kan också behandlas.

Hur långvarig är effekten?
Normalt så bryts hyaluronsyran ner av kroppen på bara några timmar, men i hyaluronsyras produkter har tillverkaren påverkat produkten så att den har betydligt längre hållbarhet. Den bryts dock långsamt ner av kroppen så att man för att ha kvarstående effekt kan behöva upprepa behandlingen. Hur snabbt produkten bryts ner kan dock vara mycket individuell. Vanligtvis är effekten längre vid rynkbehandling, men den går ur snabbare redan efter 3-6 månade vid läppförstoring.

Som regel behöver man dock ge en mindre mängd vid påfyllning. Sker påfyllning innan effekten av den första behandlingen har helt försvunnit får man en ytterligare förlängd effekt av behandlingen.