Mesoterapi

Mesoterapi eller injektionsterapi är ett samlingsnamn för metoder som innebär att man injicerar någon medel i vissa specifika punkter på kroppen. Metoden används för cellulit, oönskade lokala fettansamlingar, rynkor & åldrande hud.

Cellulit:
Celluliter bildas huvudsakligen av förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation. Mesoterapi är därför en mycket effektiv behandling mot detta väldigt vanliga problem. Bara träning eller krämer hjälper inte mot celluliter men det kan ge en bättre effekt i kombination med en mesoterapi kur. Behandlingen kommer att reducera celluliter samtidigt som den skulpterar kroppen och ger förbättrad hudstruktur och uppstramning av huden.

Lokala fettansamlingar:
Oönskade lokala fettansamlingar kan avlägsnas, utan maskinsug, med hjälp av mesoterapi eller s.k liposkulptur. Metoden är en mycket förfinad teknik av fettsugning, där man injicerar någon “fett brännande” medel i vissa specifika punkter för att avlägsna lokala fettansamlingar på olika ställen på kroppen. En serie av 5-15 behandlingar rekommenderas, med 1 vecka mellan behandlingarna.

Kommer fettcellerna tillbaka?
När fettcellerna avlägsnas med liposkulptur kommer inte fettcellerna tillbaka, vilket är medicinskt bevisat. De fettceller som lämnats kvar kan svälla upp om man går upp mycket i vikt efter behandlingen, men för att nya fettceller skall bildas måste man öka 25-30 kg i vikt. Man blir inte tjockare på t.ex höfterna som kompensation för att man har behandlats på magen.

Vem är bäst lämpad för liposkulptur?
Alla personer som önskar bli av med fettansamlingar permanent kan behandlas med liposkulptur för att reducera lokala fettansamlingar på t.ex mage och höfter.

Fettansamlingar på enskilda ställen kan vara svåra att banta, motionera eller träna bort. Det kan bero på ärftliga eller hormonella faktorer. Dessa områden går utmärkt att behandlas med liposkulptur. Liposkulptur är ingen bantnings-metod eller behandling mot generell fetma.

Mesolyft (hud rejuvenation):
Hud rejuvenation eller mesolyft kan användas för ansikte, nacke, armer och händer. Med hjälp av små enkla vitamin och anti-oxidanter injektioner under huden, får man en fräschare hud med ny lyster, mindre porer och reducerade kärl. Detta stimulerar naturell collagen och elastin produktion och hudens åldrande motverkas. Huden får en jämnare ton och ger ett jämnare slätare intryck.

Som regel uppnår man en hög grad av tillfredsställelse med behandlingen. Man ser en gradvis reduktion av rodnad, brustna kärl, oregelbunden pigmentering, porstorlek och fina linjer. Efter varje behandling känns huden mjukare och får en jämnare ton.

Behandlingen är mycket trygg och utföres med injektion av ett ämne som innehåller bla hyaluronsyra, helt likt hudens eget fuktbindende ämne. Det är därför ingen allergi eller främmande kropps reaktion är forbunden med behandlingen.

Antal behandligar varierar mellan 4-6 sessioner för ansikte, nacke, armer och händer, med 1 vecka mellan behandlingarna. Effekten noteras efter 2-3 behandlingar. Resultatet kan bevaras med 2-4 touch-up sessioner per år.

Några blåmärke kan noteras efter behandling, men de försvinner efter cirka en vecka.