Läppförstoring

Läppförstoring och förstärkning av läppkontur
Olika material t.ex hyaluronsyra som Restylane®, Stylage® i olika former används för fyllning av läppar. Hyaluronsyra är en kroppsegen produkt, som injiceras i läppen och gör den mer fyllig. Man ser resultatet omedelbart. Första dygnen är läpparna lite svullna.

Gör det ont?
Vid en läppförstoring behövs som regel någon form av bedövning. Många gånger går det alldeles utmärkt att bara använda lokalbedövningssalva, emla kräm före behandlingen. För att den skall få ordentlig effekt måste den få sitta på dina läppar minst en timme före behandlingen. Vi can också sätta en lokalbedövning med sprutor, samma som tandläkarbedövning.

Hur går behandlingen till?
Efter att vi gemensamt har gått igenom hur läpparna skall se ut så fyller vi ut läpparna med materialet. Vanligtvis räcker det med en spruta. Ibland kan det behövas två eller flera sprutor. Vanligtvis mängden fördelas mellan över- och underläpp för att få rätt balans. Vid ojämnhet eller snedhet kan denna korrigeras.

Hur känns det efteråt?
Läpparna svullnar lite efteråt och det kan ta ett par dygn innan svullnaden har lagt sig helt. Man känner sig lite förtjockad runt läpparna omedelbart efter behandlingen och det beror delvis på bedövningen som dock försvinner efter någon timme.

Hur långvarig är effekten?
Normalt så bryts hyaluronsyran ner av kroppen på bara några timmar, men i hyaluronsyras produkter har tillverkaren påverkat produkten så att den har betydligt längre hållbarhet. Den bryts dock långsamt ner av kroppen så att man för att ha kvarstående effekt kan behöva upprepa behandlingen. Hur snabbt produkten bryts ner kan dock vara mycket individuell. Vanligtvis är effekten längre vid rynkbehandling, men den går ur snabbare redan efter 3-6 månade vid läppförstoring.

Som regel behöver man dock ge en mindre mängd vid påfyllning. Sker påfyllning innan effekten av den första behandlingen har helt försvunnit får man en ytterligare förlängd effekt av behandlingen.