Reseintyg COVID-19

Cleopatra Medical Center erbjuder PCR-provtagning för COVID-19 tillsammans med TATAA Biocenter www.tataa.com som använder TATAA Grand Performance SARS-CoV-2 Detection kit (CE-IVD). TATAA Biocenter är ackrediterad enligt ISO17025.

COVID-19 PCR är ett mycket tillförlitligt test som utesluter eller konstaterar pågående infektion. Det visar om man har viruset SARS-CoV-2 (COVID-19) i kroppen eller inte. Det här testet är samma som används på alla svenska sjukhus. Vi följer alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten (FHM) ”Nationella strategi för diagnostik av covid-19”.

Intyget för resor inom EU och även utanför EU www.coronapassport.se utfärdas om testet är negativt. Intyget följer de specifika rekommendationer av resmålets land. Med detta test och intyget kan resanden verifiera att hen inte hade påvisbar smitta det datum då testet utfördes. Testet behöver bokas minst 3 arbetsdagar innan den planerade utresan.

Vi erbjuder även tester för antikroppar mot coronaviruset om det behövs. Testet visar om man har varit smittad och fått antikroppar mot corona virus (SARS-CoV-2).