Trådlyft

Trådlyft är en av de senaste värvningarna inom kosmetisk kirurgi. Den är en väldig smidig behandling som är mindre invasivt och utföras i lokalbedövning. Ärren är mindre och den övergripande effekten är ett naturligt resultat. Trådarna kan ge samma resultat som en ansiktslyftning – ett mycket stramare ansikte – helt utan stora ingrepp.

Hur fungerar trådarna?

Trådar kan lyfta ansiktet så som vid slapp käklinje, nasolabialfåra, hängande mungipa, nedfallade ögonbryn och kinder. Trådarna är självabsorberande och förs in i det område som man vill lyfta. Trådar har små hullingar (eller kuggar) med en speciell design i termer av deras längd, densitet
och mete innebar att genomföra vårt både en lyft och en uppiggande effekt.  Tråden dras och fästs sedan så att man uppnår ett önskvärt resultat. Trådarna försvinner av sig själva efter några år, men  effekten kvarstår då tråden stimulerar Neo collagenesis vars effekt är indirekt, gradvis över tiden, upprätthålla resultat upp till 5 år.

Hur går det till?

Kirurgen gör några små snitt längs hårfästet och använder sedan särskilda instrument som fästs i skallen, genom vilka tråden löper och dras åt för att ge effekten av ett ansiktslyft.

Patienten är vaken under behandlingen och patienten kan titta på en spegel under själva operationen för att se resultatet. Tråden kan dras åt hårdare eller släppas lite lösare för att uppnå önskat resultat.

Session kan pågå från 45 minuter till en timme, hud infarterna och utfarter i Trådar bedövas lokalt, stärkande tråd placeras under huden för att bestämma djupet, dubbelriktade koner utgör dessa Silhouete Soft Trådar tjänar dels för en djup vävnad Förankring och dels att lyfta önskat område.

Fördeler av trådlyft

Behandlingen är inte smärtsam och patienten återhämtar sig i två till tre dagar. En annan fördel som skiljer trådlyft från ett vanligt ansiktslyft är att resultatet är synligt omedelbart.

Vem är en lämplig kandidat för trådlyft?

Den perfekta kandidaten är en person med minimala tecken på åldrande, t.ex en ung eller medelålders patient som vill lyfta sina ögonbryn, kinder eller käklinje. Ett trådlyft kan få patienten att se yngre, utvilad och mera alert ut, men det kan inte eliminera djupa rynkor och veck i ansiktet.

Trådlyft rekommenderas inte för personer som har mycket överskottshud eftersom suturerna helt enkelt inte kommer orka bära tyngden. För patienter över 60 år är  traditionell plastikkirurgi som ansiktslyft eller ögonbrynslyft förmodligen ett bättre alternativ.

Behandlingen ger också effekt på veck och linjer runt munnen och näsan. Individer som redan genomgått ansiktslyfts behandling kan ibland vara hjälpta av ett trådlyft för att bibehålla resultatet längre.

Efter behandlingen och resultat

Direkt efter behandlingen kan patienten bli lite svullen och få några blåmärken.  Efter ungefär fem dagar kan patienten gå tillbaka till arbetet.

Risker och komplikationer

Trådarna kan bli lite ytliga och synliga, trådar kan gå upp eller vandra under huden och stickar ut på olika platser i ansiktet. Riskerna för komplikationer är väldigt små.  Huden kan ackumuleras och bildar klumpar vilket ger ett asymmetriskt resultat. Om man ogillar resultatet, kan man helt enkelt ta bort tråden och återställa sitt ansikte. Resultatet kan också justeras genom  justering av trådarnas spänning.